Drago nam je da smo danas imali priliku ugostiti ministra Ćorića sa suradnicima iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u sklopu cjelodnevnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji i prezentirati naš poslovni model koji je u suradnji Euratexa i European business prošle godine uvršten u najboljih sto primjera cirkularne ekonomije u EU te je jedan od dva takva primjera u ovom dijeu Europe. Radi se o modelu prikupljanja i reciklaže tekstilnog otpada koji je omogućio da se u proteklih šest godina 23 tisuće tona istog otpada umjesto odlaganja na komunalne deponije, preradi i kao sirovina ugradi u gotove proizvode i izveze na tržišta Europske Unije gdje je Regeneracija lider u programu zaštinih materijala za građevinsku industriju.

Želja nam je da u ovim izazovnim vremenima koja su pred nama, zajedno s Ministarstvom i JLS, damo svoj doprinos u izgradnji izbalansiranog sustava gospodarenja otpadom. Takav sustav mora biti najbolji mogući kompromis između javnog interesa (okoliš, održivost, klimatske promjene), rastućih troškova za građane i tržišno održivih poslovnih inicijativa.

Cilj tvrtke Regeneracija je, da se daljnjim razvojem i realizacijom ovakvog poslovnog modela, pozicionira kao jedinstvena i najveća tvrtka u toj tržišnoj niši u Europi te osigura dugoročno profitabilno poslovanje uz davanje snažnog doprinosa očuvanju okoliša, što smatramo za Hrvatsku kao zemlju s izuzetnim poljoprivrednim i turističkim potencijalom neizmjerno važnim.

Posjeta Ćorić