Autoportreti

Autoportreticover

Projekt Autoportreti dio je šire strategije nove faze razvoja Regeneracije temeljenog na sačuvanom industrijskom nasljeđu ručne izrade visokokvalitetnih tepiha.

Autoportreti su otvoreni projekt kojim pozivamo umjetnike, dizajnere i arhitekte da dizajniraju tepihe za njezinu kolekciju kako bi kroz kreativnu sinergiju obnovili duh Regeneracije na sličan način kako su to u 1970-ima i 1980-ima ostvarili znameniti hrvatski likovni umjetnici, realizirajući ne samo komercijalne proizvode, već i kulturološku vrijednost kojom su bili obogaćeni domaći objekti u turizmu, kulturi i državnoj upravi.

U prvoj prezentaciji Autoportreta na Danu D 2013. godine svoje tepihe je predstavilo četvero dizajnera – tipografi Peter Bil'ak i Nikola Đurek te produkt dizajneri Svjetlana Despot i Nikola Radeljković.

Ideja je da se dizajneri i arhitekti upoznaju s tehnologijom, poigraju s njenim datostima i ograničenjima kako bi u budućnosti mogli inovativno aplicirati tu iznimno zanimljivu tehnologiju i tako, oslonjeni na tradiciju i znanje, stvarati autentične interijere koji će biti i tržišni i društveni poticaj stvaranju novih vrijednosti.

Kako je projekt Autoportreti otvoren i dalje, uz već spomenute autore, svoje su ideje realizirali i prenijeli na tepihe dizajneri Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović kao dizajnerski dvojac Mireldy, arhitekt Dražen Pjeković te vizualni umjetnik i dizajner Silvio Vujičić.